Down Town Gourmet Market in Eindhoven is een nieuwe foodhal in Eindhoven. Het heeft de ambitie een eclectisch eet- en verzameloord te zijn. Een markt die individuele eetgelegenheden bij elkaar brengt; door de chef gedreven of snelle informele concepten, rond een sociale hub en twee centrale bars.
De Hub van Down Town Gourmet Market
De hub van Down Town Gourmet Market is stijlvol en heeft een open zithoek. De ruimte is ruim en intiem.
De ‘eerste ambachtelijke voedselleveranciers’ worden gedreven door passie. Iedereen kan lid worden van de ‘cooperatie’. Professionals, kookliefhebbers, studenten, expats, families, etc. Je hoeft alleen maar je geweldige eten naar de markt te brengen. Klaar om te eten of ingrediënten voor een geweldige zelfgemaakte maaltijd. Down Town Gourmet Market levert een inspirerende omgeving en een gedreven plan om het publiek te verleiden ..
Alle ondernemers moeten zich committeren aan de uitstraling, kwaliteit en het doel van de markt. De markt is 6 dagen per week (dinsdag-zondag) van 12 tot 00 open, alle eetgelegenheden en winkels moeten minstens 57 uur per week geopend zijn. Het concept zal worden gemonitord door de initiatiefnemer / marktmeester.
Voor de gasten is het alleen mogelijk om te betalen met een pin of creditcard bij Down Town Gourmet Market.
Stands bij Down Town Gourmet Market
Mantu to Go
Bij Mantu vind je authentiek Afghaans eten. Mantu is niet zomaar een maaltijd, het is een feestje in je mond. De drie jonge ondernemers Sediq, Venus en Yama werken al bijna twintig jaar in de horeca, maar hebben altijd een gebrek aan diversiteit en mogelijkheden ervaren. Met Mantu to go bieden zij heerlijke maaltijden voor als je niet veel tijd hebt, maar toch een gezonde hap wilt. Verse producten, nieuwe smaken en altijd huisgemaakt. Life is too short, have a Mantu.
Bombay Streetfood
Bombay, de échte stad die nooit slaapt. Waan je in de drukte, voel de hitte en ruik de geuren van alle eetkraampjes op elke hoek van de straat. Streetfood in Bombay is niet zomaar een snack, het is een vibe. Het is deel van de Indiase cultuur. Lopend door deze straten voel je je pas echt tot leven. Bij Bombay in Down Town Gourmet Market willen we precies dit gevoel naar Eindhoven brengen. Kom en proef de emotie, de sensatie en de vibe.
IJssalon Kees
Dagelijks vers en ambachtelijk ijs, dat is ijssalon Kees. In de winter staan ze elke dag klaar met vier heerlijke smaken, die vers uit de Italian Gelato machines komen. In het lange zomerseizoen (van carnaval t/m GLOW) presenteren ze minstens veertien verschillende smaken, geserveerd in hoorntjes of bekers. Daarnaast kun je bij ze terecht voor de beroemde Belgische wafels. En wat dacht je van de prijswinnende ‘Tapas de Helado’: kleine ijsdesserts met smaakvolle garnituren. Genieten!
Arizona Taco House
Eindhoven maakt kennis met de authentieke Mexicaanse taco’s in de traditionele stijlen van Baja, Sonora en Tex-Mex. De afgelopen 45 jaar heeft de eigenaresse in California, Arizona en Texas gewoond, altijd langs de grens van Mexico. In deze tijd heeft ze veel geleerd over de chilipepers en specerijen die gebruikt worden in de traditionele Mexicaanse keuken. Arizona Taco House is erg enthousiast om haar kennis en passie naar Eindhoven te brengen. ¡Porque la vida es demasiado corta para comer malos tacos!
Beef and the Wingman
Beef and the Wingman serveert smeuïge burgers en knapperige wings.
Ze gebruiken de mooiste delen van het rund en de kip om een heerlijk gerecht voor je te serveren. Laat dat maar aan de vakmensen van Beef en Wingman over.
Frietjes en Groentjes
Frietjes en Groentjes snijden ter plekke de Brabantse aardappels om ze vervolgens eerst voor te bakken en daarna lekker af te bakken. Verse friet zoals friet hoort te zijn. Bij onze verse aardappel frietjes horen uiteraard ook groentjes. Van winterse frietjes van pompoen, zoete aardappel, knolselderij, koolrabi, wortel en pastinaak tot zomerse frisse rauwkost frietjes met huisgemaakte tzatziki.
Just say Cheese
Er gaat geen dag voorbij zonder een lekker cheese momentje. Cheese vormt de basis van het concept van Just say Cheese en komt in alle variaties terug op ons menu, van cheeseraclette tot volledige cheeseburger. We werken met lokale producten, de kazen halen we rechtstreeks bij onze Brabantse kaasboeren. Een kleine greep uit de variatie die jullie kunnen verwachten vanuit de keuken: cheese plateau: een heerlijk samengesteld kaasplankje. Cheese burger: een echte kaasburger, boerenkaas in een tempura jasje op een bedje van spinazie met balsamico crème en lente uitjes op een ambachtelijk broodje. Ook het Just say cheese foto-momentje mag natuurlijk niet ontbreken. Eat cheese, say cheese!
La Caseta de Pintxos
Pintxos komen oorspronkelijk uit het Baskenland in het noorden van Spanje. Het is een speciale, culinaire en artistieke manier van het maken van tapas, waarbij het draait om prachtige combinaties van verse producten gedecoreerd op een klein sneetje brood. In de vele tapasbarretjes (vooral in het Baskenland, maar ook steeds meer in de rest van Spanje en nu ook in Eindhoven) zijn de vitrines gevuld met deze heerlijke pintxos. De keuze is enorm, dus kies jouw favoriet en geniet. Francisco en Boyd heet je van harte welkom om te komen proeven bij Down Town Gourmet Market.
Miss Temaki
Miss Temaki is trots om de beste Japanse gerechten te presenteren. Wat dacht je van de specialiteit Temaki? Perfect gekookte sushirijst samen met een verscheidenheid aan ingrediënten gerold in een jasje van krokant zeewier. Deze sushi wordt à la minute en vers gemaakt. Niet zo’n grote fan van sushi? Er worden ook verschillende andere gerechten geserveerd, zoals Yakitori spiesjes, Panko garnalen en Edamame bonen. Tot snel!
Mr. Meat
Maak kennis met de mannen van Mr. Meat: Derk en Maurice. Boordevol ervaring in de horeca en een speciale passie voor vlees. Maurice staat al van jongs af aan de keuken en staat bekend als een creatieve chef met unieke smaakcombinaties. Derk is een ervaren ondernemer en voornamelijk gespecialiseerd in barbecue catering. Deze twee culinaire enthousiastelingen staan klaar om jou heerlijk vlees te laten proeven: low and slow, flame and grill, smoking meat.
Pietza
Pietza geeft de authentieke Italiaanse keuken een moderne twist. Het is opgezet door Ivo en Bart: een jong dynamisch duo met een gezonde dosis lef en creativiteit. Proef de pizza’s met verse ingrediënten recht uit de Italiaanse steenoven. Leer samen met Pietza genieten van eerlijke producten en unieke smaakcombinaties. Zo staat er een pizza met peer en blauwaderkaas of met perzik en prosciutto op het menu. De jongens van Pietza experimenteren met traditionele recepten. Het deeg, de saus en de ingrediënten leiden zo tot verrassend lekkere combinaties.
Pim’s Potatoes
Pim’s Potatoes is een aardappel traiteur waar u kunt genieten van heerlijke aardappel specialiteiten. De aardappelen van Pim zijn eerlijk, heerlijk en gezond. Ze komen recht van het platteland en worden vers en met een modern twist voor u bereid. Deze vergeten groente hoort volgens Pim in de spotlight te staan. Dus verscherp je smaakpapillen, dan halen wij de aardappel uit zijn stoffige imago en geven hem een nieuwe smaak.
C-Food Bar Eindhoven
Vis is populairder dan ooit. Het is gemakkelijk te verteren en super gezond! C Food Bar is dé plek voor betaalbare, verse en duurzame vis. Gedurende de dag kun je genieten van verschillende sandwiches en salades, in de avond kun je kiezen uit verschillende visgerechten van ons menu. Daarnaast serveren wij ook allerlei soorten hapjes voor bij de borrel. Je kunt gezellig plaatsnemen bij ons aan de bar, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het mee te nemen om er thuis van te genieten. Oh, en check ook even onze “vangst van de dag”.
Ziya’s Taste
Ziya’s Taste is gespecialiseerd in Turkse delicatessen. De kracht van Ziya’s Taste ligt in de verscheidenheid van haar menu. Wat dacht je van baklava, Turkse pizza’s of verschillende grillgerechten? Alles wordt dagelijks vers en met liefde bereid. De chef heeft meer dan 25 jaar ervaring dat resulteert in een smaak die je niet snel zal vergeten. Bij Ziya’s Taste willen we je kennis laten maken met de Turkse keuken. Iedereen is van harte welkom: van jong tot oud, van vleesliefhebbers tot vegetariërs, wij hebben voor ieder wat wils!
Vietnamama
Xin chào! Dit is Vietnamama. Ze bakken, koken en maken de beste Vietnamese streetfood klaar, waarbij ze gebruik maken van verse ingrediënten en een heleboel liefde. Alles wordt klaargemaakt volgens authentieke familie recepten. Sinds een paar jaar verkoopt Vietnamama vers Vietnamees streetfood vanuit de vier foodtrucks op festivals en andere evenementen. Omdat ze veel positieve reacties horen en de familierecepten een thuisbasis nodig hebben, openen ze een vaste locatie in Eindhoven.
SpaDo Food
Patrick Cuevas is grootgebracht door een Spaanse vader en Indonesische moeder. Hij heeft daardooreen schat aan kennis van beide smaakvolle culturen. En dat is precies waar het bij Spado food om draait: een combinatie van de Spaanse en Indonesische keuken. Meedoen aan Masterchef Holland 2016 stimuleerde mij om de wereld kennis te laten maken met mijn passie. Bij Down Town Gourmet Market kun je genieten van heerlijke maaltijdsoepen van beide culturen, van ‘Soto Ajam’ tot ‘Sopa de garbanzos con chorizo’. Spado food is daarnaast de juiste plaats voor een snelle hap, zoals saté of albondigas. Kortom, the place to be op elk moment van de dag.
Squisito
Baccalà is een nieuwe manier van koken en een nieuwe manier om eten aan de gasten te presenteren. Bij Squisito wordt de traditie, cultuur en smaken van de Italiaanse keuken in Eindhoven geintroduceerd. Hierbij serveert men Italiaanse gerechten op een moderne en eigentijdse manier. Het menu varieert op basis van de verschillende seizoenen. Squisito is een kleine plek, maar boordevol passie voor food, life en people.
The Pnck Company
Maakt de meest verrassende combinaties van de welbekende American Pancake met toppings van over de hele wereld. De luchtige PNCK’s zijn gemaakt met biologische karnemelk. Het meel is een SPELT-mix van speltbloem, speltvolkoren, boekweitmeel, rijstemeel, roggebloem en haver van de Gennepper Watermolen in Eindhoven. In samenwerking met leerlingen afdeling Horeca van het Summa College uit Eindhoven verzorgen ze voor u dagelijks de heerlijkste gezonde (en wat minder gezonde) PNCK’s. Voor de kleintjes maken ze met veel plezier een PNCK met Nutella of stroop met allerlei soorten M&M’s, heerlijk plakken.
Las Chilenitas
Bienvenidos foodlovers en welkom in de Chileense keuken! Specialiteiten hier zijn empenadas: een hartige hap voor in de hand waar je spontaan van zal gaan watertanden. De empenadas zullen geserveerd worden met Pebre: een pittige salsa. En heb je wel eens gehoord van sopapillas, pastel de choclo, calzones roto en alfajores? Nee? Eigenaren zijn Paola en Patricia en wij heten je van harte welkom in het kleine keukentje waar ze je alles over deze gerechten zullen vertellen en waar je natuurlijk heerlijk kunt komen proeven. Alles is gemaakt con mucho amor!
Details
Adres:
Smalle Haven
5611 EJ Eindhoven
info@downtowngourmetmarket.com
Parkeren:
Mogelijk in Q-Park Heuvel Parkeergarage
Ten Hagestraat 6A
Menu:
–
Seizoen:
Hele jaar open
Website:
http://www.downtowngourmetmarket.com/
Twitter:
–
Facebook:
https://www.facebook.com/downtowngourmetmarket/
Instagram:
https://www.instagram.com/downtowngourmetmarket/
Bekijk ook:
Foodcourts